Wednesday, January 6, 2010

Pecat Imam Pas

Hari ni, macam biasa, balik sekolah agak lewat. Sebelum ke kedai untuk membeli barang keperluan, singgah di Masjid Slim dulu untuk bersolat Zuhur.

Selesai mengambil wudhuk, terus berjalan ke dalam masjid.

Waktu nak mula Solat, tiba-tiba ternampak seorang kenalan dari Trolak Selatan. Beliau juga seorang Imam di Masjid Trolak Selatan. Aku pun terus sembahyang bersama dengannya dan berimamkan beliau.

Selesai Solat, sembang-sembanglah..maklumlah, agak jarang juga berjumpa.

Al kisah, terceritalah tentang Masjid kampung dia. Katanya, masjid dah bertukar pengerusi kepada yang lebih brutal. Khabarnya mereka dalam perancangan nak gugurkan imam-imam Pas yang kebetulannya semua imam di masjid itu orang Pas.

Menurutnya, cara yang dijalankan amat licik, sengaja mewujudkan provokasi agar imam-imam ini meletakkan jawatan. Tapi, mujurlah hal ini telah dihidu awal oleh ketiga-tiga imam ini, lantas akan mempertahankan jawatan tersebut demi amanah masyarakat.

Berbeza dengan pemikiran puak-puak brutal ni.. bercadang nak tukar imam, ganti imam UMNO dengan harapan boleh buat masjid tu macam pejabat UMNO..

Inilah dunia hari ini.. kononnya Pengarah JAIP main politik. Siapa yang main politik sebenarnya..Sama-samalah kita fikirkan.. Perteguhkan iman, kuatkan semangat untuk terus menjahanamkan UMNO.. Wallahua'lam.

0 comments: